The LakeHouse Organic Farm

Kookboek

Cooking from The LakeHouse Organic Farm. Laat ik het maar gelijk en onomwonden zeggen: Prachtig kook- en kijkboek, vooral niet kopen.
Cooking from LakeHouse Organic Farm vertelt de geschiedenis van het 16e eeuwse Engelse landgoed alwaar Trudie Styler met haar man, de zanger Sting, een compleet selfsupporting huishouden met een enorm aantal personeelsleden heeft opgezet.
Alles zelf verbouwen, eigen koeien, schapen en varkens, eigen bijenkorven, enorme groentetuinen en kaasmakerij. Je kunt het zo gek niet bedenken.
Het leukste deel van het boek zijn de eerste 60 bladzijden alwaar Trudie de geschiedenis van het Landgoed alsmede de renovatie van binnen- en buiten op een bijzonder interessante manier vastlegt.

Maar ja, na bladzijde 60 komt hun privé Masterchef Joseph Sponzo aan de beurt en dat was een vergissing. Deze jongen denkt dat wij allemaal ook beschikken over een enorme keuken met alles erop en eran en dat wij ook een zooi personeelsleden rond hebben lopen en dat wij ook grote open haarden hebben waarboven wij hele dieren kunnen (en willen) roosteren.
Vergissinkje ! Nog afgezien van het feit dat de meeste recepten uitsluitend door behoorlijk ervaren koks te maken zijn en ook hebben ze vrijwel allemaal ellenlange ingrediëntenlijsten met dingen die wij heus niet in ons keukenkastje tegenkomen.

Als er in het hele boek 10 normale recepten staan is het veel en de rest is hoogdravend geklets van iemand die de hele wereld tot zijn beschikking heeft.
Neem als voorbeeld het recept “Golden & Red Beetroot and Artichoke Salad”. Klinkt goed toch? Salade van twee soorten bieten en artisjokken. Kan niet al te ingewikkeld zijn.
Let op: dit recept heeft 26 (!!!) ingrediënten en beslaat twee volle bladzijden in het boek.
Vol trots weet Trudie Styler te vertellen dat het Landgoed heel dicht bij Stonehedge ligt en dat er in de omgeving heel veel magische graancirkels gevonden worden.
Ik kan haar vertellen dat er behalve dat wel meer gekke dingen gebeuren op het LakeHouse.
Meid Trudie. Doe jezelf en je kinderen een lol. Gooi die Masterchef de deur uit en maak lekker een paar biologische hamburgers.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *