Thuis bij Jamie / Jamie at Home

Jamie Oliver at Home

Jamie Oliver is een kok waar je van houdt of die je haat. De meeste mensen houden van hem en ik ben daarop geen uitzondering. Zijn recepten zijn geweldig. Ik zie hem niet graag op TV want ik word een beetje nerveus van zijn rusteloze gedrag. Maar dat doet nu even niet ter zake. Zijn laatste boek “Jamie at Home ” of ” Thuis bij Jamie” is veel meer dan een kookboek. Hij vertelt over zijn nieuwe passie: zelf groenten verbouwen. Hij geeft veel tips over dat onderwerp en foto’s en recepten om van te watertanden. Na dit boek te hebben gelezen wil je vast ook een grote groentetuin. Alhoewel ik uit ervaring weet dat een groentetuin niet zo’n droom is als Jamie beschrijft. Hij gebruikt zijn zelfgebouwde groente in zijn Londense restaurant “Fifteen” maar als je geen restaurant hebt dan verdrink je in de opbrengst. Hier en daar iets laten groeien in een pot op je balkon is een beter idee.
Jamie doet niet alsof vlees en eieren gemaakt worden in de supermarkt. Hij draait er niet omheen en schrijft over eieren uit een legbatterij en over de jacht op wild. Geen enge foto’s over deze onderwerpen dus daarover geen zorgen. Het is niet zo als in zijn TV show waar hij een lammetje slachtte voor de camera. Maar als je niet wilt weten waar je vlees vandaan komt ben je een hypocriet of een vegetariër. Jamie is eerlijk en nuchter als het om eten gaat en dat geldt ook voor zijn recepten. Ik vind het erg handig dat dit boek in verdeeld in seizoenen. Iedereen kan “Jamie” koken. Je hebt niet nog eens vier of vijf andere koks nodig voor de rest van de maaltijd terwijl jij staat de tobben om één erg ingewikkelde gang op tafel te zetten. Je kunt het gewoon allemaal zelf en je hoeft niet persé een ervaren kok te zijn.
Dit boek is niet alleen een aanwinst in de keuken maar ook heerlijk om mee op de bank te kruipen.

Published by

8 thoughts on “Thuis bij Jamie / Jamie at Home

  1. Uhm.. kleine correctie: de vegetariërs weten heel goed waar het vlees vandaan komt en zijn juist daarom vegetariër geworden.. Althans, ik wel en een hoop vegetariërs met mij. 😀

  2. @Marion. Dat is wel zo maar tegenwoordig heb je ook een hoop “gezondheidsvegetariërs” en vergeet niet de “modevegetariërs”. Meestal duren deze bevliegingen niet lang.

  3. ik ben geen veta eter pur sang maar wil wel graag weten waar je citroengras koopt;-0-

    ik heb alleen een Ah in in de buurt en o ja ook nog een toko.
    Jamie kookt heerlijk maar voor mij is hij het te ingewikkeld als ie die basisingredienten die hij dus al heeft tentoonspreidt.

  4. Jamie kan heerlijk koken, zijn boeken vind ik best heel handig. En als vega (al vanaf mijn 8e)… heerlijke recepten terug te vinden! En vega pur sang ben ik niet… dus laat maar zien waar het vandaan komt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *