Tiramisu van chocoladecake met koffielikeur

Het originele recept van deze zalige tiramisucake is van Nigella maar die maakt een taart waar wij met de hele straat drie dagen van kunnen eten en zegt dat die voor vier personen is.
Zowel in de hoeveelheid als in de bereiding deden wij het een beetje anders en dat pakte goed uit. We hebben er met twee personen twee dagen ruim van gegeten. Maak hem een dag van te voren!
Neem een springvorm van 20 cm (kleiner dan die van je appeltaart) en wikkel de buitenkant in plasticfolie om lekken te voorkomen. Of zet hem (zoals ik deed) gewoon in een ronde schaal en laat hem fijn lekken als hij wil.
Je kunt de cake trouwens ook in een diepe ovenschaal maken maar dan krijg je hem er wellicht niet zo mooi uit later want hij wordt nogal zacht.

Snij een chocoladecake in dunne plakken en haal die door de koffielikeur zodat ze lekker zompig zijn. Bedek er de bodem van je vorm zodanig mee dat die helemaal “dicht” is.
Klop een ei met 40 gram suiker, 250 gram mascarpone, 125 ml slagroom en 60/70 ml koffielikeur tot een dikke smeerbare massa.
Een derde hiervan smeer je over de cakebodem. Weer laag zompige cake erop en weer een laag crème. Derde (en laatste) laag cake maak je iets minder zompig. Afdekken met de rest van de crème en dik bestrooien met cacaopoeder.
Afdekken met plasticfolie en nachtje in de koelkast. Vlak voor het serveren nog wat cacaopoeder erover.

Wil je een grote taart maken in een vorm van 23 cm, verdubbel dan de hoeveelheden.

Published by

4 thoughts on “Tiramisu van chocoladecake met koffielikeur

 1. …Na 11 dagen nog geen reaktie’s? (Bij na Carnaval zeker!!!)

  Bezoekers van je site zijn wederom sprakeloos.
  Snap ik; Geweldig nagerecht.

  Probeer ook eens: op iedere laag zompige cake wat pure
  geschaafde chocolade……. MMMMmmmmm!!!

  Groeten, RUIG.

 2. @Ruig Guillaime. MMmm. Inderdaad een goed plan. Of van die plakken hele dunne chocola voor op de boterham. Dan krijg je zo’n knappertje erin.

 3. Lijkt me heerlijk, ik houd wel van een beetje ‘zompige’ taart, en inderdaad zo’n knappertje erbovenop…prima!
  Overigens, dunne chocolade voor op de boterham, onze dochter zweert bij een broodje After Eight!

 4. Heb deze gemaakt maar met 2 eieren, 80 gram suiker, 500 gram mascarpone, 200 ml slagroom en 90 ml koffielikeur kreeg ik dit niet dikke smeerbare massa. Maar hij was alsnog erg goed gelukt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *