Tiratoetje

Chocoladetiratoetje

Volgens Gino D’Acampo (jaaaaa, daar istie weer!) is dit een kindertoetje. Als je het voor kinderen maakt dan is het verstandig om het te halveren want het is een hele hap. Maak je het voor volwassenen dan kun je de chocolademelk vervangen door koffie met likeur of likeur zonder koffie.
Wij gingen weer eens tegen de stroom in en maakten de kinderuitvoering en serveerden die aan volwassenen. Het viel in goede aarde. Voor vier personen neem je vier brede glazen en ongeveer 20 lange vingers. Eerst kloppen we 300 ml slagroom tot mooie zachte punten. Dan doe je er 250 gram mascarpone bij, 2 eetlepels basterdsuiker en 1 eetlepel vanillesuiker (*). Klop het nog even goed door maar pas op dat je er geen boter van slaat.
Doop vervolgens 8 (of 10) lange vingers in chocolademelk (**) en bedek daar de bodem van de glazen mee. In stukjes breken om zodoende de bodem netjes helemaal te bedekken. Helft van de mascarponeslagroom (fijn woord!) erop en nog een keer lange vingers in de chocolademelk. Andere helft van de mascarpone (wat moet je er anders mee) erop en afdekken met plastic. Minstens vier uur in de koelkast zetten. De foto laat een Tiratoetje zien dat nog niet helemaal klaar is want vlak voor het serveren bestrooiden wij het met cacao en chocoladeversierdingen.

(*) Gino neemt 3 eetlepels basterdsuiker en 1 theelepel vanille-extract
(**) Gino maakt de chocolademelk zelf van cacao en halfvolle melk
Als Gino Nederlands kon lezen zou hij mijn manier vast beter vinden.

Published by

4 thoughts on “Tiratoetje

 1. Ha die cornette,
  Nee hoor Gino is te zeer een “haantje” om dat toe te geven
  Echte italiaan
  Klinkt trouwens heerlijk
  groet
  Mien

 2. Er staat in zon recept altijd dompel de lange vingers 5 seconden onder. Normaal moest ik altijd 30 seconden doen voor ze wat vocht opnamen.

  Deze zomer heb ik dit recept in Italie gemaakt nou ik heb het geweten die lange vingers daar zijn net wat zachter en nemen super snel vocht op. Als je even niet oppast is hij alweer verdwenen in je vloeistof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *