Tomatengroentesoep met gehakt

tomatengroentensoep

De kookboeken met soepen, de zogenaamde soepboeken, vliegen je om de oren. Soep is altijd lekker en vaak gezond. Soep kan heel chique zijn of heel gewoon. Het aanbod van kant en klare soepen in de supermarkt is enorm. In stazakken, blikken, diepvries, droge pakjes en noem maar op. Je zou het bijna een soepermarkt noemen.
Is zelf soep maken dan zo ingewikkeld? Blijkbaar. Er staan heel wat soepen op Culinette en er zit er maar eentje tussen die wat meer werk is dan deze alledaagse soep en dat is de Bisque of Garnalensoep. Alle andere soepen zijn eigenlijk best snel klaar.

De allersnelste soep is deze ouderwetse overheerlijke doodgewone tomatengroentesoep met gehakt. Je kunt er een langzamere soep van maken door zelf de soepgroente te snijden. Dat deed ik niet. Ik kocht een grote zak kant en klaar gesneden boerensoepgroente van 400 gram. Er was overigens geen boer te bekennen in die zak. En nee, ik maak geen soepballetjes van het gehakt. Zo los erdoor is veel lekkerder. Er komt dan veel meer smaak uit het gehakt.

Scheutje olie in een soeppan. Smoor de soepgroente tot het wat zacht begint te worden. Verkruimel er dan 200/250 gram gehakt door. Hoe magerder het gehakt, hoe makkelijker het kruimelt. Bak het gehakt samen met de groente tot het gehakt gekleurd is. Doe er een klein blikje tomatenpuree bij en bak ook dat even mee. Liter water en bouillonblokje(s) erin en een kwartiertje tot een half uur laten pruttelen. Klaar!

Tip: Maak een grote pan en vries het in eenpersoonsporties in.

Published by

One thought on “Tomatengroentesoep met gehakt

  1. Ja dat losse gehakt vind ik ook erg lekker en makkelijk. Als ik wel balletjes maak ik er veel en bak ik ze even gaar en dan gaan ze in de vriezer voor komende soepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *