Tomatenrijst met tonijn

Image by (Joenomias) Menno de Jong from Pixabay

Dit is echt zo’n “eens even kijken wat er nog in de (ijs)kast staat” gerecht. En gemaakt van dingen die bijna altijd wel in een voorraadkast of ijskast te vinden zijn. Dus weinig boodschappen voor nodig.

Voor vier personen kook je 225/250 gram rijst. In een grote pan smoor je ondertussen een ui met wat knoflook en een hand spekblokjes. Na 5 minuutjes doe je er 175 gram in plakjes gesneden champignons bij en laat die een paar minuten meesmoren. Dan 2 blikken tomaten en 1 blik uitgelekte tonijn in stukken erin. Goed doorwarmen en de gekookte rijst erbij.

Heb je toevallig nog wat diepvriesdoperwten dan kan er altijd een handje doorheen maar doe dat direct na de champignons zodat de erwten warm en gaar worden. Flinke hand peterselie erover en een droge witte wijn erbij.

Published by

6 thoughts on “Tomatenrijst met tonijn

  1. dit is heerlijk voorraadkast eten. anne scheepmaker, die van Stamppotten schreef trouwens leuk boekje met voorraadkastrecepten.

  2. @Deesje. Helemaal geen rare vraag. Er staat “blik” in het recept. Je kunt ook verse tonijn gebruiken maar die moet je dan eerst garen door het te bakken of te grillen. En dan in kleine stukjes snijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *