Tomaten chorizosoep met witte bonen

tomatenchorizosoep
Foto van Flickr

Deze tomaten chorizosoep met witte bonen is een hele fijne maaltijdsoep en je kunt er zo fijn restjes groente in kwijt. Soep maak je bij voorkeur in een grote hoeveelheid. Een lekkere grote pan op het vuur en later een voorraad in de vriezer. Als je dan weet dat je een drukke dag voor de boeg hebt dan is er altijd een hele snelle en makkelijke maaltijd in huis.

Een grote pan dus. We beginnen met 250/300 gram chorizo in kleine stukjes te snijden. We doen een beetje olie in de pan en bakken de chorizo tot die gaat kleuren. Dan doen we er twee fijngesneden grote uien en drie tenen knoflook bij en bakken nog even verder. Na een minuut of tien doen we er vier/vijf in stukjes gesneden bleekselderijstengels en vier in blokjes gesneden wortelen (zo’n 400 gram) bij. We smoren alles 5 minuten en dan gaan we het vocht toevoegen. Twee blikken tomatenblokjes en 8 deciliter groentebouillon. Kijk even hoe dik de soep nu is want je kunt er uiteraard altijd nog wat bouillon bijdoen. Als laatste laten we twee potjes witte bonen uitlekken en die doen we erbij. Goed doorwarmen en klaar ben je. Voor de liefhebbers staat er geraspte kaas op tafel en dikke bruine boterhammen met boter.

Nog een courgette liggen? Ook heel fijn in deze soep. Bakje champignons over? Meesmoren met de groente. De liefhebbers van pittig eten smoren ook nog een fijngesneden rood pepertje mee met de uien en de knoflook. In plaats van witte bonen zijn rode kidneybonen ook fijn en ook en wat steviger.

Deze soep kun je ook uitstekend maken in de slow cooker. Smoor de chorizo met de uien en knoflook in een koekenpan. Dat gaat in de slow cooker samen met alle andere ingrediënten. Zorg dat de bouillon heet is als die erbij gaat. Acht uur op laag of 4 uur op hoog.

Dit (beetje aangepaste) recept komt uit dit geweldige boek dat opnieuw is uitgegeven. Aanrader!

 

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *