Tonijn mediterraan


Van deze tonijnschotel hoef ik niet eens de hoeveelheden op te schrijven. Dat mag je helemaal zelf bepalen. Doe het maar fijn zoals je zelf wilt. Per persoon 1 moot tonijn in een met olie ingewreven ovenschaal leggen. Maak een mengsel van in blokjes gesneden tomaten (gepeld) of tomaten uit blik, heel fijngesneden ui en knoflook en zwarte olijven, kappertjes en oregano. Een flinke dot versgemalen peper erdoor en dit geheel verdeel je over de tonijnmoten. De echte lekkerbek doet er nog een scheutje mooie olijfolie overheen. Oven op 180 graden en de schotel mag er 30 minuten zachtjes in stoven. Heerlijk met verse pasta, een groene salade en een glas witte wijn.

Published by

12 thoughts on “Tonijn mediterraan

  1. Ik ben dol op dit soort gerechten die smaken alsof je er veel werk van gehad hebt. šŸ™‚
    Met de kerst ga ik – denk ik nu, maar dat kan nog veranderen – op deze toer. Dan is het hier een drukte van belang omdat er ook verjaardagen gevierd moeten worden; ik wil wél lekker koken, maar moet er niet al te lang voor in de keuken staan. Ik heb nu een grote oven (90 cm breed) en daar ga ik maar eens duchtig gebruik van maken.

  2. klinkt weer fantastisch, maar volgens mij kun je dit ook goed doen met een andere stevige vissoort, niet iedereen houdt van tonijn, heb ik begrepen (ik wel, trouwens)

  3. Klopt Hanneke. Ik denk wel dat je witte vis iets korter in de oven moet zetten. Na 20 minuten even kijken.

  4. andere Karin hier (die van Koken met Karin)
    Wie houdt er nou niet van tonijn? Ook lekker erover: scheutje balsamico – mengt mooi qua smaak.

  5. @ Margriet. Misschien heeft de oven iets te hoog gestaan. Een oventemperatuurmeter kan daar uitkomst in brengen. Of was de tonijn wat aan de dunne kant en had het dus iets korter gekund?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *