Tonijnsalade met appel

Tonijnsalade met appel

Een salade met vis is altijd lekker. Als lunch of, als je de porties wat kleiner maakt, als voorgerecht. Je kunt het vooraf maken. Sterker nog. De smaak wordt alleen maar beter als je het een paar uurtjes van tevoren maakt. Wel zorgen dat het op kamertemperatuur is als je het serveert. Overigens is deze tonijnsalade ook heerlijk op een toastje of stukje stokbrood.

De hoeveelheden zijn bij benadering. Je moet zelf even je creativiteit gebruiken en proeven. En je weet het hè? Iedere keer als je proeft een schoon lepeltje. Ja, je denkt dat dat vanzelfsprekend is maar dat is het vaak helemaal niet.

Neem tonijn op olie. Tonijn uit blik is best droog en kan wel wat vet gebruiken. Die olie giet je eraf en hou je apart om bijvoorbeeld een sladressing van te maken. Je kunt ook 1 blikje tonijn op olie en 1 op water nemen als je het anders te vet vindt. Afgieten dus en een beetje fijnprakken in een schaal.

Vervolgens doen we erbij: Twee eetlepels yoghurt, twee sjalotjes, een eetlepel kappertjes, ergens tussen de vijf en tien zwarte olijven, een augurk, een kleine zoete appel en een tomaat. Je begrijpt dat je alles behalve de yoghurt in kleine stukjes moet snijden. Roer alles door elkaar en doe er een scheutje vissaus bij. Niet teveel want dan wordt het te zout. Wil je geen vissaus? Dan doe je er gewoon zout bij. Het leven is wat dat betreft zo simpel. Het verrassende in deze tonijnsalade zijn de kleine blokjes zoete appel. Heerlijk!

Wij aten deze salade als lunch met wat rucola (ja dat vinden wij lekker ja!) en een gekookt ei. Als je het je gasten voorzet dan snij je dat ei natuurlijk in plakjes en drapeer je die kunstig over de tonijnsalade.
Serveer je het als voorgerecht bij een diner (kerst?) dan doe je een beetje sla in een breed glas, dan de tonijnsalade en afmaken met een plakje ei en wat garnaaltjes erop.

Published by

One thought on “Tonijnsalade met appel

  1. hoe simpel kan het zijn he? Ik snij er altijd nog wat ijsbergsla door. Altijd lekker. Maar izelf ben niet enthousiast over tonijn in olie, maar dat is mijn probleem. Gewoon lekker en simpel en feestelijk.
    Gr. Pink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *