Tonijnsalade met wakame en sushi-gember

Er zijn weinig dingen lekkerder dan een salade (of een kop soep) als lunch. Althans, dat vind ik. De salade die je op de foto ziet heb ik afgekeken van een lunchroom. Daar kreeg je er ook nog heel veel brood bij. Ik heb eens goed geproefd wat er allemaal in de tonijnsalade zat en nu maak ik deze thuis ook.

Ik maakte het mijzelf deze keer erg makkelijk. Omdat ik geen zin had om een heel blik tonijn open te maken nam ik zo’n zakje tonijn met ovengedroogde tomaten en kruidendressing. Hartstikke duur natuurlijk. Zo’n zakje heeft een kiloprijs van €26,47 terwijl een blikje tonijn €10,90 per kilo kost. Volgende keer toch maar een blikje openmaken en zelf wat zongedroogde tomaatjes erdoor scheppen. Overigens kun je er dan ook nog meer lekkers door doen. Kappertjes en fijngesneden zwarte olijven bijvoorbeeld.

Op de foto zie je tomaten en komkommer en een flinke hand gemengde sla. Daarbovenop de tonijn. Maar er zijn nog twee bijzondere ingrediënten die deze salade erg lekker en bijzonder maken. Ten eerste een paar theelepels wakame. Dat koop je bij vrijwel iedere supermarkt tegenwoordig. Het is zeewier met sesamolie, sesamzaad, rode peper, rijstazijn en (ik zou haast zeggen uiteraard) suiker en nog wat hulpstoffen. Echt heel lekker. Naast wakame nam ik ook wat sushi-gember. Van die hele dunne plakjes en je legt er gewoon hier en daar een paar op de salade.

Wakame en sushi-gember zijn ook heerlijk als je ze mengt met alleen wat fijngesneden komkommer. Dol ben ik op die gember. Ik doe het ook door Aziatische stoofschotels. Heerlijk!

KokenKoken

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *