Wij noemen dit een Toscaanse Salade. Is het natuurlijk niet maar je moet het geval toch een naam geven nietwaar?
Echt iets voor zonnige dagen. Het komt hier in huis op tafel als avondmaaltijd met lekker vers gebakken Ciabatta ofzo.
Beetje knoflookboter en wat kaasjes erbij en klaar ben je.
Wat deden wij er deze keer in:
In volgorde op het bord: plakjes tomaat, reepjes paprika, flinterdun gesneden rode ui, witte reuzebonen (Bonduelle), tonijn uit water, ansjovis, grote olijven gevuld met geitenkaas en een gekookt ei.
Soms doe ik er zwarte olijven bij en kappertjes. Sardientjes kunnen ook.
Echt een salade om het eerste zonnetje te vieren.
Leuk dat een zonnestraal ons meteen de saladezin brengt.
Ik deed het met blikje tonijn gehusseld door gemengde salade crispy mais en een creme fraiche erover.
karin die graag salades leest en eet,