Trio di Tonno. Drie tonijngerechtjes

Trio di Tonno noemden we dit. Drie verschillende tonijngerechtjes. Wij maakten het voor vier personen. Maar de hoeveelheden luisteren niet zo nauw. Glaasje of kommetje beetje voller of leger. Niet zeuren. Gewoon smikkelen.
Je kunt ook één van de drie kiezen en daar juist wat meer van maken. Als voorgerecht maar ook als zomerse lunch. Het kan allemaal vooraf gemaakt worden en klaarstaan in de koelkast. Wel beetje bijtijds eruit zodat het niet koelkastkoud is.
De hoeveelheden hier zijn dus voor vier personen als je alle drie de gerechtjes maakt. En dan als voorgerecht.

In het vierkante schaaltje:
200 gram verse tonijn heel fijnsnijden en mengen met 1 el kappertjes, paar blaadjes basilicum heel fijngesneden, 3 zongedroogde tomaatjes op olie ragfijn, wat peper en zout en een klein scheutje olijfolie en balsamico azijn.

In het ronde glaasje:
Kook twee eieren hard en laat afkoelen. Meng ze tot een fijne mousse in de blender of keukenmachine samen met 200 gram tonijn op olie (goed uitgelekt), 100 gram ricotta, een el kappertjes, wat basilicum, het sap van een halve citroen en wat zout en peper.
Dit is ook een bijzonder smakelijk smeersel voor op een mooi stukje brood bij lunch of borrel.

Op het bord:
De overbekende, ouderwetse, heel fijne en altijd lekkere Vitello Tonnato.
Plakjes kalfsrollade of fricandeau met een saus gemaakt van 200 gram tonijn op olie (goed uitgelekt), 3 ansjovisfilets, 2 el kappertjes, 2 hardgekookte eidooiers, scheut olijfolie en het sap van een halve citroen.
Tot saus malen in blender of keukenmachine.

Een stralende witte wijn erbij!

KokenKoken

Published by

2 thoughts on “Trio di Tonno. Drie tonijngerechtjes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *