Truffels en Tandoori

truffelstandoori

Truffels en Tandoori. Deze week is het eindelijk zover. De datum stond in mijn agenda. Donderdag 9 oktober komt de film The Hundred Foot Journey uit. Een heerlijke feel good film over twee rivaliserende restaurants in het zuiden van Frankrijk. Helen Mirren speelt één van de hoofdrollen en dat doet zij geweldig. Als echte Amerikaanse had zij de wens ooit nog eens een Française te spelen en met deze film gaat die wens in vervulling. De papa uit India wordt gespeeld door Om Puri. Hier wellicht niet zo bekend maar in Bollywood een grote ster. En terecht!
Een op en top gezellige film. Ongecompliceerd genieten van prachtig acteerwerk, mooie beelden en een vrolijk verhaal naar het boek van Richard C. Morais. Het boek is in het Nederlands uitgebracht onder de titel Truffels & Tandoori.

De familie Kadam verhuist met grootse plannen van India naar het pittoreske Saint-Antonin-Noble-Val in Zuid-Frankrijk om daar een Indiaas restaurant te openen. Het rustig openen van het restaurant zit er echter niet in. De kille eigenaresse van het klassieke Franse restaurant Le Saule Pleureur, Madame Mallory (Mirren) protesteert hevig tegen de opening, wat escaleert in een flinke vete tussen de twee vestigingen. Wanneer zoon Hassan Kadam (Manish Dayal) zijn passie voor de Franse haute cuisine ontdekt en valt voor sous-chef Marguerite (Charlotte Le Bon), probeert hij te bemiddelen en de twee uiteenlopende culturen nader tot elkaar te brengen.

Drie exemplaren van het boek mocht ik verloten onder de lezers van mijn blog. De trekking vond plaats op maandag 13 oktober 2014.
De winnaars zijn:
Joyce (en dan die met het emailadres planet want er waren twee Joyce inzenders)
Marijke S.
Janny uit Barendrecht

Ik neem contact met jullie op. Van harte gefeliciteerd en veel plezier met het boek!

Bekijk ook de trailer van de film:

Published by

32 thoughts on “Truffels en Tandoori

 1. Oh, wat een heerlijk boek lijkt me dat! En na de trailer te hebben bekeken,wil ik ook naar de film.
  Jammer dat er geen film met geurverspreiding in de bioscoopzaal bestaat, want al die heerlijke indiase kruiden kun je al bijna haast ruiken als je die imponerende beelden ziet.
  Ik heb het boek niet gelezen en de film niet gezien,maar volgens mij krijgen die 2 oudjes een romance
  door de gepassioneerde passie die ze delen: koken!
  Ik hou d’r van, dus ja, laat het boek maar hierheen komen,dan lijkt de winter minder lang…..:-)!

 2. Ook ik zou het boek wel willen winnen.
  Eerst het boek lezen en dan pas naar de bios, dat is voor mij de ideale volgorde.

  groetjes, Nicole

 3. Ik ben dol op lezen EN op lekker eten.Dus het lijkt me heerlijk om dit boek te winnen. Dus ik ben heel blij met deze aktie.

 4. Dolgraag doe ik mee want ik ben dol op koken en een goed boek daar ga ik speciaal voor zitten met wat lekkers!

 5. Ik doe graag mee! Het lijkt me fantastisch boek, maar ik win nooit wat, dus feiliciteer ik de winnaar nu gelijk maar!

 6. Ik had een tijdje terug de trailer al gezien en wil de film ook dolgraag bekijken! Alleen.. ik wil eigenlijk eerst het boek hebben gelezen! Zou het boek dan ook héél graag winnen!! (Dan wordt het dubbel genieten) En ja ja.. túúrlijk wat lekkers erbij, zowel bij het lezen als het filmkijken 😉
  Meteen een voordeel van dit herfstweer: lekker binnen kokkerellen, lezen, film kijken.. “Elk nadeel hept z’n voordeel”

 7. Zowel het boek als de film lijken me zalig! Dus ik doe graag mee in de race! Mogen mijn kinderen van meegenieten! Hmmmmm!

 8. Jaaaa…, feelgood, zuid-frankrijk, romantiek, koken/eten…da’s nou net wat ik nu goed kan gebruiken!

 9. Truffels en Tandoori – ik moet elke keer lachen als ik de titel lees! Het lijkt mij een gekke culinaire combinatie. De film ga ik zeker nog bekijken. Ik doe dus graag mee aan de winactie voor het boek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *