Tuinbonen Westphalie

Dit recept kreeg ik van Meizoen en ik plaats het met plezier want wij zijn dol op verse tuinbonen. Even gezellig samen aan de tafel doppen en je hebt wel iets heel anders op tafel dan diepvriestuinbonen. Dit recept komt uit het Volkomen Groenteboek van AH uit 1972 met een piepkleine aanpassing van Culinette.

Voor 4 personen:
3 kg tuinbonen, vers bonenkruid, boter, 150 gr in blokjes gesneden ham of bacon, 1 eetlepel bloem, 3 dl witte wijn of bouillon of beide (maar dan samen 3 dl !), bouquet garni van peterselie, tijm en laurier. Boter smelten, hier blokjes ham of bacon in fruiten, bloem erbij en roux maken met wijn/bouillon. Bouquet garni erbij en tijdje laten trekken. Als het teveel inkookt soms even wat wijn/bouillon bijdoen. Intussen de gedopte tuinbonen in 20/25 minuten gaar koken in water met zout tot schil loslaat. Afgieten, beetje af laten koelen en velletje eraf wrijven.
Bonen bij het sausje en nog vijf minuutjes verwarmen. Bouquet verwijderen en fijngesneden bonenkruid erbij. Opdienen met aardappelpuree.

Aanpassingen van Culinette: Dat velletje eraf wrijven laat ik achterwege want ik vind dat er veel smaak aan die velletjes zit. Ik kook mijn tuinbonen samen met twee takjes bonenkruid (prachtige plant in pot op het terras trouwens !) en doe er ook nog wat versgesneden bij op het eind.
Dank Meizoen !

Published by

2 thoughts on “Tuinbonen Westphalie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *