Uientaart met gorgonzola

Hierna doen we even geen hartige taarten meer. Goed? Maar deze moet echt even. Het is de Uienquiche met gorgonzola uit de Allerhande. Recept onder de link.
Er ging met deze taart (ik noem het een taart in plaats van een quiche) iets niet helemaal volgens het recept. En jullie hebben het grote geluk dat ik mij volledig opoffer en recepten uitprobeer om vervolgens verslag te kunnen doen.
Jullie lopen dus niet tegen hetzelfde probleem op. Ik zou maar eens netjes dankjewel zeggen zo onderhand. Want ik zou het liefst iedere avond een bak sla met tomaten oppeuzelen en verder niks maar dat kan dus niet vanwege jullie.

Waar waren we. Bij die uientaart met gorgonzola. Recept klopt helemaal en je kunt precies doen wat er staat. Krijg je een geweldige taart. Nou! Wat was dan het probleem? Het volgende. Mijn gorgonzola was zacht. En een zachte kaas (bijna smeerkaas) kun je met geen mogelijkheid aan blokjes snijden.
Kan niet. Gaat niet. Onmogelijk. Dus daar sta je dan met je klomp zachte kaas die aan je mes plakt. Gelukkig had ik net de bevroren plakjes bladerdeeg voorzichtig in de vorm gedaan en die waren nog behoorlijk stevig. Dus heb ik die gorgonzola over de bodem gesmeerd. Als je bladerdeeg zacht is kun je dat wel vergeten.
Tip van de eeuw is dus om oude c.q. stevige c.q. snijdbare gorgonzola te kiezen. Of gewoon te vervangen door roquefort of danish blue. Wat smaak betreft kan de taart dat best hebben.
Maar goed, bij mij zat de kaas dus op de bodem met daaroverheen het ui/ei/roommengsel. En ook dat was heerlijk.

Oh ja, kijk even naar de Kcal. Er staat dat de taart voor vier personen is. Wij aten hem met z’n twee op. Met gemak. Heftig taartje.

KokenKoken

Published by

One thought on “Uientaart met gorgonzola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *