Van het huis. Ambachtelijk koken.

Van het huis

Soms denk ik, ik ga ze nu niet weer lastigvallen met een kookboek te bespreken. Maar soms kan het gewoon niet anders. Soms is een boek zo helemaal fijn en geweldig dat het gewoon moet.
Zoals het boek Ambachtelijk koken. Van het huis. Volgens de omschrijving:

Helemaal volgens de trend van ’thuis zelf alles maken’ staan in dit boek 110 authentieke recepten vol pure ingrediënten: je eigen brood, yoghurt, jam & chutney, bouillon, pasta, zelfgedraaide worst, ingemaakte groente, limonade, koekjes etc.

Dus geen recepten om een maaltijd uit samen te stellen maar losse dingen die je normaal gesproken vrijwel altijd kant en klaar koopt maar die je eigenlijk ook heel goed zelf kunt maken.
Behalve de zaken die men opnoemt in de omschrijving zie ik ook paté, gekonfijte gember (van verse gember en suiker), zachte karamels, asperges in pot inleggen, chutneys, bouillon in alle soorten en smaken, verse kazen maken, mueslirepen zonder oven, rilettes, pickles van kleingesneden groente.
Iedere pagina roept op tot zelf maken. Alles is even smakelijk en leuk om te proberen. Als ik dit boek met één woord zou moeten omschrijven dan is het: Inspirerend. Verschrikkelijk vreselijk inspirerend.
Ik blader al dagen iedere dag door het boek. Die broodrecepten zijn geweldig. Naar keuze met de hand of in de Broodbakmachine. En daarna? Rilettes van makreel? Huisgerookte zalm? Oh nee, yoghurt. Walnotenwijn! Ja echt, walnotenwijn. Met Bretonse boterkoeken.
Voorlopig heb ik nog niks gemaakt omdat ik nog te druk ben met kiezen wat ik zal gaan maken. Wat een heerlijk boek.
Een absolute aanrader.

KokenKoken

Published by

2 thoughts on “Van het huis. Ambachtelijk koken.

  1. Vooral doorgaan! Heerlijk… Een aantal van deze recepten staan ook in het kookschrift van mijn tante en zal ik dus de komende tijd gaan maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *