Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall

Heel bloggend Nederland heeft zijn of haar plasje al gedaan over het boek Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall dus kan dat van mij er ook nog wel even overheen.
Dit boek is genomineerd als Kookboek van het jaar  en het zou me niet verbazen als het die verkiezing gaat winnen.
Veel lof voor dit boek. De foto’s en de recepten zijn beide van hoge kwaliteit. Nou ja, laat ik beginnen met een puntje van kritiek. De presentator van River Cottage en schrijver van vele kookboeken Hugh Fearnley-Whittingstall vond het nodig een voorwoord te schrijven en zich te verklaren (bijna verontschuldigen) voor zijn ommezwaai richting vegetarisch.
Een zeurstuk is het. Ontzettend jammer van die vier lange pagina’s. De foto’s maken het dan weer een beetje goed maar die vier pagina’s zijn echt gezeur. “Ik stap van mijn zeepkist.” zegt hij in één van de laatste zinnen. Hij had er nooit op moeten klimmen op die zeepkist.
Maar goed. Dan blijven er nog heel heel heel erg veel hele fijne pagina’s over met fantastische recepten. Soms staat een naam van een recept en het beginstukje ineens schuin over een pagina gedrukt. Misdrukje hier en daar? Geen idee. Als het de bedoeling is geweest om sommige pagina’s wat speels over te laten komen dan is dat wat mij betreft niet gelukt.
Kom ik weer terug op die recepten. Velen van ons zouden toch echt eens wat meer groente moeten eten. Dat weten we allemaal. Ik gebruik dit boek niet om vaker vegetarisch te eten (al is dat wel een redelijk logisch gevolg) maar als inspiratiebron om groente om te toveren in echt iets bijzonders.
Tweehonderd zeer maakbare overheerlijke recepten van hoog niveau en allemaal met prachtige foto’s. Bij Bol.com kun je de eerste pagina’s inzien. Voorproefje van het zeurstukje (overslaan) en een paar recepten.
Absoluut het Kookboek van het jaar ondanks de afschuwelijke cover. Laat je daar niet door foppen.

KokenKoken

Published by

2 thoughts on “Veg! van Hugh Fearnley-Whittingstall

  1. Weet je hoe de oorspronkelijke Engelse cover eruit ziet? Veel erger, om niet te zeggen spuuglelijk. Met die ouwe zeur himself erop.

    1. Wat ontzettend slecht om zo’n prachtig boek zulke vreselijke covers aan te meten. Een cover zorgt voor impulsaankopen maar dat gaat bij dit boek niet lukken en dat is jammer want dan missen de mensen toch een prachtig boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *