Virgin to Veteran van Sam Stern

samstern

Als je dit boek doorkijkt dan lijkt het op het eerste gezicht niet echt een boek voor beginnende koks. Toch is het dat wel. Laat je dus niet afschrikken en denk niet: “dat kan ik niet” want het boek van Sam Stern helpt je stap voor stap op weg naar prachtige gerechten. Heel veel mooie recepten maar vooral ook boordevol kleine tips en trucs en weetjes. Een aantal heel eenvoudige gerechten die door de kleine aanpassingen en “ook lekker” of “even anders” tips van Sam ineens heel bijzonder worden. En gerechten waarvan je nu wellicht nog denkt dat het te hoog gegrepen is voor je. Niet dus. Samen met Sam gaat het lukken.

Alles komt aan bod. Inkopen en beoordelen of iets vers is of niet. Hoe te bewaren. Wat is de beste methode om iets klaar te maken. Het simpel bakken van een ei (en daar dan weer iets bijzonders van maken) tot een kaassoufflé met uienmarmelade. Vlees, vis, pasta, gebak en brood, snijtechnieken, keukenapparatuur, potten en pannen en noem maar op. Ik geloof niet dat ik ooit een kookboek heb gezien dat zo bomvol informatie staat. Dat is het enige minpuntje. Er staat zoveel in dat sommige pagina’s een beetje druk zijn. Een soort van ADHD-pagina’s zal maar zeggen. Gelukkig ook weer afgewisseld met hele duidelijke recepten en mooie foto’s.

Dit is niet alleen een prachtig kookboek maar ook een lees- en leerboek. Ook voor de gevorderde koks onder ons. Weer zo’n fantastische uitgave van GoodCook. Als je heel snel bent kun je Sam Stern nog ontmoeten tijdens zijn bezoek aan Nederland de komende dagen. En uiteraard zijn Virgin to Veteran bewonderen. Klik hier voor meer informatie. Maar het boek gewoon kopen kan natuurlijk ook. Echt de moeite waard.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *