Vis in zoetzure marinade

viszoetzuur
Foto van Flickr

Uiteraard kiezen we voor een goede en lekkere vis van prima kwaliteit. Witte vis. Keus genoeg en nee, we nemen geen Pangasius. Wat ze ook zeggen en met welk keurmerk ze ook komen. Als we vis eten dan eten we vis en geen plofvis.
Deze vis zwemt niet in de zoetzure saus. We maken alleen een marinade en laten de vis daar een uurtje in marineren voor we hem onder de grill of op de barceque leggen.

Voor vier personen nemen we 4 x 200 gram vis. Voor niet zulke grote eters is 150 gram vaak ook al voldoende. Ook een beetje afhankelijk wat er nog meer op tafel komt.
We snijden een kleine ui heel fijn samen met 2 tenen knoflook. Die doen we in het bakje van de staafmixer of in de vijzel samen met een theelepel gemalen koriander, 4 eetlepels soyasaus, het sap van een limoen of een halve citroen, 2 flinke theelepels donkerbruine suiker en een halve eetlepel fijngesneden verse gember. Liefhebbers van pittig kunnen er ook nog een half rood pepertje in stukjes gesneden bijdoen of een theelepel sambal. Meng de hele zwik tot een saus en smeer de vis daar aan alle kanten mee in.
Uurtje laten staan en dan 10 minuten onder de grill of op de barbeque. Beetje afhankelijk van de dikte van de vis. Heb je nog wat marinade over dan doe je die op het laatst nog over de vis heen. Vlak voor het serveren wat fijngesneden bosuitjes erover.
Deze marinade is ook heel geschikt voor grote (ongekookte) garnalen.

Published by

2 thoughts on “Vis in zoetzure marinade

    1. Ik heb geen Airfryer maar als ik iets in de oven moet doen en ik weet geen temperatuur dan kies ik altijd voor 180 graden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *