Provencaalse visschotel

Verse vis in een supermarkt in Frankrijk
Verse vis in een supermarkt in Frankrijk

Gisteravond aten wij een Provencaalse visschotel. Simpel en heerlijk.
Neem een witte vis. Maakt niet uit welke als het maar goed ontdooid is of natuurlijk vers.
Leg de vis in een ovenschaal en bedek met wat kruiden naar keuze. Ik nam wat verse salie, tijm en citroentijm. Gedroogde kruiden kunnen ook heel goed. Daarna tomaten in plakjes gesneden, zwarte olijven gehalveerd, wat theelepels kappertjes en natuurlijk reepjes ansjovis.
Hier en daar een schijfje knoflook en tot slot een paar eetlepels olijfolie en een piepklein scheutje witte wijn.
30 minuten in het midden van de oven op 200 graden.
Heerlijk met aardappelpuree en kleine worteltjes.

Posted in Vis

Published by

8 thoughts on “Provencaalse visschotel

  1. Fijn dat het culinaire log weer in ere hersteld wordt! Dit visgerecht lijkt me heerlijk. Ik ga het proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *