Vismayonaise


Ik noem dit een vismayonaise. Slaat misschien nergens op maar dat kan mij niet schelen. Het komt voort uit een hele snelle Vitello Tonato saus.
Die gaat zo: Een blikje tonijn op olie in de blender met vier dikke eetlepels mayonaise, een paar ansjovisfilets (3 of 4) en wat citroensap. Garneren met kappertjes en plakjes citroen.
Hup! Saus voor Vitello Tonato klaar. Maar wat met tonijn kan, kan ook met …..

Wij probeerden het met een blikje sardientjes. Is iets minder vis dus ook wat minder mayo etc. Heerlijk! En toen nog maar eens met een blikje makreel. Ook heerlijk!
En dan niet over kalfvlees zoals bij de Vitello Tonato maar een stuk stokbrood met dun gesneden tomaten en plakjes ei en dan een beetje vissaus. Of gewoon op een stokbrood zonder iets. Op de foto broodsoldaatjes voor erbij.
Maar goed. De reden van dit receptje is dat ik het zelf niet kwijt wil raken. Dus plaats ik het hier en kan ik het papiertje waarop ik het ooit neerkrabbelde weggooien.
Wel handig zo’n weblog.

Published by

4 thoughts on “Vismayonaise

  1. Leuke manier van beschrijven. Lekker doe maar .
    Ook ik ben lekker aan het barbequen met visjes etc ondanks sneeuw(trotse bezitter van green egg). Koken? Mijn hobby.Jou hobby,

    groet

    Wolter

  2. Ik geef het ook wel eens als voorgerechtje met wat flinterdunne kipfilet of fricandeau en mooi gegarneerd met wat slasoorten, of leg het allemaal op een broodje:lekker!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *