Vlees-groenteschotel in (pikante) saus

Voor de crème fraîche erbij gaat.
Voor de crème fraîche erbij gaat.
Klaar!
Klaar!

Je zou dit kip-kerrie kunnen noemen maar dat is het niet dus noemen we het niet zo. Bovendien kun je dit gerecht ook uitstekend maken met snel klaar varkensvlees dus dan is het al helemaal geen kip-kerrie meer. We noemen het gewoon vlees-groenteschotel in (pikante) saus.

Voor vier personen neem je 400/500 gram kip of varkensvlees (karbonade, varkenshaas, hamlap) in blokjes gesneden.
Verder snijden we in blokjes: een ui en een teen knoflook, een courgette, een rode paprika en nog 150/200 gram champignons in plakjes.
Bak het vlees in wat olie rondom bruin en bestrooi het met een halve eetlepel kerrie. Doe er dan alle gesneden groente in één keer bij. Half kopje bouillon en een scheutje witte wijn erin en even laten sudderen. Op het laatst 125 ml crème fraîche erbij en goed doorwarmen en eventueel nog een beetje laten inkoken en proeven of er nog peper en zout bij moet.
Lekker met rijst of pasta.

Er zijn veel variaties te bedenken op deze schotel. In plaats van kerrie bijvoorbeeld wat red curry pasta of een klein blikje tomatenpuree met de groente en het vlees meebakken voor je de crème fraîche erbij doet. Verse rozemarijn en tijm zijn ook uitstekend in deze saus. Wil je vegetarisch eten? Dan vervang je het vlees door blokjes aubergine.

Published by

One thought on “Vlees-groenteschotel in (pikante) saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *