Vlees met mango

Foto van Flickr
Foto van Flickr

Je kent dat wel. Drukke tijden en je hebt eigenlijk geen tijd om lang in de keuken te staan. Maar dat hoeft ook helemaal niet. Deze simpele maar overheerlijke maaltijd van vlees met mango is zo klaar.
Voor 2 personen snij je 175/200 gram bieflapjes of biefstuk in smalle reepjes en die nog een keer halveren. Roer in een kom een eetlepel sojasaus, een eetlepel droge sherry, een theelepel maizena voor elkaar en roer hier de reepjes vlees door. Even een half uurtje laten staan. In die tijd drink je op je gemak nog een glas van die sherry. Mens moet tenslotte ook even een rustpunt hebben af en toe.
Schil een mango en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Verhit wat olie in de wok en doe er het vlees met de marinade in. Na zo’n 2 tot 3 minuten roerbakken kan de mango erbij en een eetlepel ketjap manis. Als alles lekker heet is (gaat snel) serveren met gele (of witte) rijst en sperzieboontjes.
En nou niet zeuren dat die rijst ook zijn tijd en aandacht nodig heeft. Natuurlijk niet. Die kook je in grote hoeveelheden en vries je in porties in. Even in de magnetron (in schaaltje met deksel) en klaar. Wel ’s morgens vast in de koelkast leggen om te laten ontdooien.

Variatie: kan ook met kip of varkensfilet. Snij die wel in hele smalle reepjes zodat je zeker weet dat het goed gaar wordt.

Published by

2 thoughts on “Vlees met mango

  1. de rijst de rijst is vaak mijn probleem. ik vries vanalles in maar die rijstsmaak krijg ik niet terug. ik ga het eens op jouw manier proberen.

    enne. paella laatst uit de vriezer gehaald maar het was duffe vis. snap jij dat?

  2. Twee supermarkten doorzocht, maar ze deden niet aan bieflapjes (of alleen van geaaide Ierse koeien en in Provencaalse marinade). Ben toen overgestapt op kip.

    Ik heb de gele rijst en de sperzieboontjes samen gekookt in een halve liter kippenbouillon, met een serehstengel, 1 eetlepel gemberpoeder, 1 eetlepel currypoeder, eetlepel kurkuma, dat afgegoten en nog wat citroensap toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *