Waterkers met peer en roquefort

 

Foto van flickr
Foto van flickr

Deze waterkers met peer en roquefort (en walnoten) salade is niet alleen geschikt als bijgerecht maar vaak ook prima als voorgerecht. Stukje brood en wat boter erbij en klaar ben je.
Ik hou ervan om salades in kleine schaaltjes te maken en iedereen zijn eigen portie te geven want dan hoef je niet met zijn allen te gaan roeren in een grote kom en kun je de salades mooi opmaken. Bovendien loop je dan niet het risico dat één gast er per ongeluk alle ‘lekkertjes’ uitpikt en krijgt ieder zijn gelijke deel. Niet dat ik dat weleens doe hoor. Helemaal niet.

Deze salade is heerlijk omdat zoet en zout en nootsmaak een prima combinatie zijn.
Twee zakjes waterkers schoonmaken (harde steeltjes eraf) en beetje droog maken. Als je wat meer kleur wilt neem je één zakje waterkers en wat eikebladsla of roodlof. Eerst in een grote schaal omscheppen met de dressing die je maakt van 5 eetlepels walnootolie, citroensap van 1 citroen, 1 eetlepel wijnazijn en versgemalen zwarte peper (geen zout want dat komt via de kaas).
De salade in kleine schaaltjes doen en garneren met 2 of 3 rijpe peren die je goed gewassen hebt en in schijfjes gesneden (niet schillen), 250 gram roquefort en 150 gram grofgehakte walnoten. Beetje roosteren van te voren geeft een heerlijke smaak.
De waterkers is prima te vervangen door verse spinazie of veldsla en de walnoten door hazelnoten. Dan ook hazelnootolie gebruiken voor de dressing.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *