Zoals ik al in de recensie op Kookboekennieuws zei, je moet wel een beetje kunnen koken als je van plan bent om de gerechten uit het boek Veggie Vlees van Jorun Verheyden te gaan maken. Er staan wel recepten in het boek die ook voor de beginnende kok goed te doen zijn maar dat zijn er niet zo heel veel.
Een paar voorbeelden van de Veggie recepten:
Bloem van violetaardappels met een mousse van knolselder en kikkererwten, verse tartaarsaus en roze pompelmoes.
Panko-pastinaak-kaaskroketten met een kerstomatenslaatje en raw food tagliatelle van groente.
Filodeegrolletjes met feta-mango en spinazie op daikonsliertjes met avocado en crumble van zaadjes.
En een paar voorbeelden van de Vlees recepten:
Beef Wellington met bloemkool-bessenspread, rodekoolcompote en sinaasappelkonfijt.
Breydelhammousse met buikspek, aardbeien met basilicum, cashewnotenpasta en balsamicocrème.
Kroketten van wit-blauw draadjesvlees met een kerstomatenslaatje en raw food tagliatelle van groenten en gemberolie.
En zo gaat het maar door. De bijbehorende foto’s maken er helemaal een oogstrelend geheel van. Hier kun je de feestdagen of andere speciale eetgelegenheden wel mee voor de dag komen. Het is geen boek om op een doordeweekse dag uit te koken. Tenzij je de hele dag toch niets anders te doen hebt.
En ja, dit boek is verloot. Met dank aan Davidsfonds Uitgeverij. De winnaar is Yvonne! Van harte en veel plezier met het boek.
wow! Dat is Masterchef op niveau. Heerlijk om je in het weekend in te verliezen (panko pastinaak kaaskroketten… ik wou dat ik het zelf had verzonnen). Ik ben niet bang om een paar uur in de keuken te staan!
Heerlijk!!! Als vegetariër ben ik altijd op zoek naar nieuwe inspiratie!! Ik verheug me nu al op de etentjes met vrienden met recepten uit dit boek 😀
Ik verbeeld me niets maar ik denk dat ik best el een beetje kan koken, hoewel mijn 3 pubers daar soms anders over denken omdat ik weer teveel groente op tafel zet 😉
Ondanks dat ik ‘koken op gevoel’ aardig onder de knie heb vind ik vegetarische gerechten best moeilijk.
Ik hou me aanbevolen. Dan kan mijn dochter (dierenvriendin) gewoon mee eten zonder dat ze hoeft te vragen/zeggen: ” Mam, welk dier is dit? Je weet toch wel dat die ook een moeder heeft he……” 😉
Ik eet weinig vlees, al jaren. De vleesloze dagen doe ik zonder kant-en-klare-vleesvervangers.
Daarvoor is af en toe een nieuw recept handig, voor wat meer en andere inspiratie.
En natuurlijk omdat ik gewoon gek op kookboeken ben.
Als hobbykok en liefhebber van vlees ben ik benieuwd of veggie koken mij er toe kan verleiden om minder vlees te eten, recepten uit het boek zouden mij kunnen ondersteunen én wellicht overtuigen om vaker veggie te koken