Winterstoof met worstjes

worstjesstoof
Zijn jullie in gedachten ook al met de feestdagen bezig? Oh gelukkig. Ik ook niet. Mijn hoofd staat alleen naar makkelijke stoofschotels, warme stamppotten en dikke soepen.
Dit recept is eigenlijk voor 6 personen maar als je een paar stevige eters aan tafel hebt dan gaat het met 4 ook op.
Begin met het rondom aanbraden van 12 runderworstjes (varkensworstjes mag ook) in wat olie in een grote braadpan. Eventueel in twee delen bakken. Bruine worstjes uit de pan, wat olie erbij en dan bakken we 2 rode uien, 2 rode paprika’s, 1 gele paprika, 2 tenen knoflook. Uiteraard alles in stukken/repen.
Minstens 10 minuten rondom smoren en dan doen we er de worstjes weer bij en een blik tomatenblokjes (400 gram), 450 ml vleesbouillon, wat verse tijm, een laurierblad, een theelepel gedroogde oregano en een scheut worcestersaus. Lekker een half uurtje laten prutten. Op het laatst wat fijngesneden peterselie erdoor. Mag wel, hoeft niet.

Weet je wat fijn is van deze? Je kunt hem vooraf maken en invriezen. Dus maak nou maar fijn die grote hoeveelheid want dan heb je een makkelijke maaltijd achter de hand.
Helemaal laten ontdooien en heel goed doorwarmen en minstens nog 10 minuten laten prutten. Het kan zijn dat je er dan nog een beetje water bij moet doen.
Lekker met kruimige aardappeltjes.

KokenKoken

Published by

4 thoughts on “Winterstoof met worstjes

  1. Wat dacht je van stamppot prei waarin enkele (gebakken) runderworstjes zijn verstopt. Over de stamppot kaassaus en dan gratineren in de oven. Gisteren hebben we met zijn tweeën de hele schaal stampot leeggegeten. Heerlijk! Fijn dat het weer winter wordt.

  2. Gisteren voor 8 mensen mexicaans gemaakt en dat beviel zo goed datr ik dacht, dit jaar maar weer eens Mexicaans voor de kerst/op mijn verjaardag, want dat is dezlefde dag. lekker makkelijk, lekker lekker en bijna iedereen lust het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *