Witlofschuitjes

serveren

We doen nog even een feestdagenserveertipje. Nee, niet van die droge kruimeltoastjes. Witlofschuitjes ! Mooie kleine witte en rode witlofblaadjes gevuld met van alles en nog wat.
Kant en klare salades zijn vaak niets anders dan mayonaisehappen maar je kunt ze wel als basis gebruiken. Zalmsalade meng je met een blikje zalm, tonijnsalade met een blikje tonijn, eisalade met ….. en ga zo maar door. Dan is het verder nog een kwestie van blaadjes vullen en garneren.
Of je legt de witlofblaadjes er los bij, zoals op de foto, en laat de gasten zelf vullen.

Vul je wel zelf dan hier wat ideetjes. Een hapje zalmsalade met een klein reepje gerookte zalm en een takje dille. Tonijnsalade met flinterdunne reepjes rode en groene paprika. Blauwe kaas fijngeprakt met wat room, een walnoot en een reepje peer erop. Hollandse garnalen met een lepeltje saus en een toefje peterselie. Eisalade met heel kleine uitgebakken spekjes erover.
Drie of vijf verschillende witlofschuitjes in stervorm op een bord doen het overigens helemaal niet slecht als voorafje !

Published by

2 thoughts on “Witlofschuitjes

  1. Wat enig! Ga ik beslist doen. Ik mengde ’n bakje krabsalade altijd al met ’n blikje krab en dat scheelt enorm!
    Leuk voorgerechtje Cornette maar vooral weer zo goed te doen.
    Voor mij! šŸ™‚

  2. We zijn op zoek naar creatieve ideeen voor de kerst en een keer een hapje met witlof lijkt ons erg lekker. Dit idee gaan we zeker testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *