Witlofstamp met kaas en spekjes ….. en tuinkers

Je hebt van die mensen die denken dat bij ons altijd alles lukt. Die zijn er. Ga ik nu gelijk even uit de droom helpen.
Deze Witlofstamp met spekjes en boerenkaas uit de Allerhande werd niet zoals op het plaatje dat in het tijdschrift erbij staat. Nou weet ik wel dat de gerechten op die foto’s vaak zo opgeleukt zijn dat ze oneetbaar worden. Maar toch.
Het werd bij ons nogal prutterig. Een beetje babyvoeding met stukjes. Maar ja, als je zo nodig het hele bekertje crème fraîche erin moet kwakken terwijl je de rest van de hoeveelheden naar twee personen hebt omgerekend dan krijg je dat.

En zolang je lekker samen aan de keukentafel zit geeft dat ook helemaal niks. Dan gaat het om de smaak en hoeft het er niet altijd uit te zien als in het boek of tijdschrift.
Wij vergaten ook de mosterd en die kun je rustig weglaten want het is al zoutig genoeg door de kaas en het spek. Wat echt heel lekker was, was de tuinkers. De crème fraîche kun je overigens uitstekend vervangen door een scheut warme melk.

Want ik zei het al eens eerder. Zo’n recept in een supermarkttijdschrift heeft ook als doel om je dingen te laten kopen die je niet echt nodig hebt.
Dus aardappelen, witlof, geraspte kaas, spekblokjes en een scheut warme melk. Daar maak je een hele fijne stamppot mee.
Nou ja, die tuinkers dan. Vooruit. Die houden we erin.
Het was heerlijk.

KokenKoken

Published by

One thought on “Witlofstamp met kaas en spekjes ….. en tuinkers

  1. ik heb net kookroom gekocht en verwacht daar veel creme fraiche recepten te slim mee af te zijn. kookroom light ook nog/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *