Witte bonen in tomatensaus anders

Wie doet dat nog? Bonen in de week zetten en zelf koken? Wij dus. Kleine moeite en heel goed voor de huishoudknip. Niet in het kookboek van je grootmoeder kijken naar de hoeveelheden die je nodig hebt want die werkten veel langer en harder dan wij en bovendien aten ze er vaak geen vlees bij dus aten ze meer bonen dan we tegenwoordig op ons bord willen zien. Neem 75 gram bonen per persoon. Goed wassen en in een behoorlijke hoeveelheid water zetten. Lekker laurierblaadje erbij en de volgende dag zo’n 45 minuten koken. Nooit zout erbij doen want dan worden ze taai. (Zie ook de tip in de comments bij de bruine bonensoep voor een andere manier).
Voor deze witte bonen in tomatensaus krijg je geen hoeveelheden want die zijn natuurlijk geheel afhankelijk van de hoeveelheid bonen die je neemt. Maar het is simpel zat. Terwijl de bonen staan te koken smoor je in een andere pan wat gesnipperde ui met knoflook. Als de ui glazig is doe je er wat ansjovis bij, wat tomatenpuree en fijngesneden tomaten (mag ook uit blik). Als de bonen gaar zijn goed afgieten en door het tomatenmengsel roeren. Het groen dat er op het laatst in gaat mag van alles zijn. Basilicum, peterselie, selderij, bieslook etc.
Probeer het gewoon eens om zelf die bonen te weken en te koken. Zorg dat je goede kwaliteit hebt en dus niet zo’n muf pak uit de supermarkt. De natuurwinkel, de markt, de Turkse supermarkt of Islamitische slager. Daar sla je je slag als het om verse peulvruchten gaat !

Published by

One thought on “Witte bonen in tomatensaus anders

  1. ik hou van bonen en ik hou van kruiden. overmorgen wordt dit mijn dis
    afvallen hoort op een andere lijst thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *