Witte chocola met Cointreau

Image by RitaE from Pixabay

Het is nog winter dus we kunnen nog gerust aan de warme dranken. Na een lange wandeling is van deze drank slechts één kop nodig om je tot op je botten weer warm te krijgen. Het recept is voor vier personen (4 grote bekers) en is ook een prima alternatief voor een kopje thee in de late middag.
Verhit 0,8 liter volle melk tot het bijna kookt. Neem de pan van het vuur en roer er 175 gram witte chocola (in kleine stukjes gebroken) door samen met 2 theelepels oploskoffie en 6 (of ietsje meer) eetlepels Cointreau of andere sinaasappellikeur. Even blijven roeren tot de chocola gesmolten is. Dikke klodder slagroom erop en een beetje cacao.
Daarna kan de kachel uit.

Overigens is dit ook heel lekker met alle andere chocoladesmaken.

Published by

One thought on “Witte chocola met Cointreau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *