Worteltortilla met chili con carne en yoghurt-harissasaus

Worteltortilla met chili con carne en yoghurt-harissasaus

Worteltortilla’s gevuld met chili con carne. Kaas erover en 20 minuten in de oven op 180 graden. Het klinkt niet alleen simpel. Het is ook simpel. Een recept is derhalve niet nodig. Dat kunnen jullie zelf ook wel bedenken. Daarom gaan we het hebben over de worteltortillia, die er overigens ook is in de uitvoering bietentortillia.

Maar wij hadden de wortelvariant. De uitvindster van deze tortilla’s en founder van No Fairytales is Bernadette Kooijman. Zij vond het tijd om iets te gaan doen aan de duurzame bestrijding van obesitas. Het liefst zou ze alle fastfoodketens voorzien van heerlijkheden die voornamelijk bestaan uit groente en toch allemaal even lekker zijn. Het begin is er in de vorm van deze wortel- en bietentortilla die voor 45% bestaan uit groenten en 30 procent minder kcal bevatten dan bloemtortilla’s. Het is echt een uniek Nederlands product.

Wij probeerden ze uit. De worteltortilla werd gevuld met chili con carne en wat opviel is dat de tortilla’s heel stevig zijn. Heel dun maar vooral heel stevig. Je kunt ze dus makkelijk vullen met de nog warme chili con carne zonder dat ze uit elkaar vallen. De smaak is gewoon echt zalig. Ergens in de verte  proef je een heel zachte wortelsmaak maar verder weet je niet beter of het is een gewone tortilla maar dan dunner en veel minder broodachtig.

Echt heel lekker met een yoghurt-harissasaus (die je heel simpel maakt van vier of vijf eetlepels yoghurt met twee theelepels harissa en het sap van een halve limoen) en een beetje spinaziesalade met simpele dressing.

worteltortillasDe wortel- en bietentortilla zijn natuurlijk ook uitermate geschikt als borrelhapje gevuld met van alles en nog wat. Vullen, oprollen, in kleine stukjes snijden en klaar! Ze zijn echt zo lekker!

No Fairytales wortel en bieten tortilla’s liggen in het koelvers- schap van de Albert Heijn, Deen en Jumbo.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *