Zalm uit de oven

Eerst had ik een link naar dit recept op de website van Koken met Karin maar naar nu blijkt verdwijnen die na korte tijd. Ongetwijfeld omdat ze straks in deel 2 van koken zonder pakjes en zakjes komen te staan. Dat hoop ik althans want deel 1 is al zo’n geweldig boek. Deze zalm uit de oven is niet alleen een heel makkelijk te maken maar het resultaat was meer dan heerlijk. Wij aten het met gebakken aardappeltjes en die kun je dan zo fijn ook nog even door de saus halen maar met rijst is het ook lekker. Wat je op de foto ziet is voor twee personen en maakten wij alsvolgt:
Oven op 200 graden. Snij een prei in flinterdunne ringen en fruit die in wat boter tot het zacht is. Doe het vervolgens in een ovenschaal die goed ingevet is. De zalm krijgt wat peper en zout en kan erbovenop.
Klop 100 ml droge witte wijn, 100 ml slagroom, een halve eetlepel maizena en royaal zout en peper door elkaar. Doe er een paar takjes fijngehakte dille door met 1 eetlepel kappertjes.
Giet dat rondom de zalm in de schaal en zet die 10/12 minuten in de oven tot de zalm net gaar is. Eventueel wat citroensap.
Zoals je ziet op de foto nemen wij altijd één stuk vis voor met z’n twee om het pas voor het serveren te verdelen. De verse dille die je over hebt na het maken van deze schotel kan prima in de vriezer. Dat hebben wij ook gedaan en ik heb fijn alles in huis om het snel nog een keer te maken.
Een aanrader deze zalm uit de oven. En vergeet niet de witte wijn bijtijds koud te zetten.

Published by

8 thoughts on “Zalm uit de oven

 1. Ook zalig met pasta!!

  Gelukkig staat het recept hier… Want ook ik was tot de conclusie gekomen dat het van de site verdwenen was.

 2. Dag Culinette,

  Inderdaad erg lekker, erg makkelijk en helemaal op. Zelfs het broedsel vond ’t lekker! #endatgebeurtnietvaak

  Met een vriendelijke groet,
  Els

 3. Vandaag dit recept gemaakt. Het was erg lekker. Ik had nog een restje crême fraîche in de koelkast en daar heb ik de slagroom mee aangevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *