Een hele simpele en zo klaar salade voor warme BBQ dagen. Het is een wat zoete salade die het uitstekend doet bij pittig gegrild vlees. Wel een paar uurtjes van tevoren maken zodat de smaken goed kunnen intrekken. Dit is een niet zo heel erg grote schaal dus als je de volgende warme dag ook nog plezier wilt hebben van deze salade dan de hoeveelheden verdubbelen. Want de volgende dag is hij nog steeds heel erg lekker. Ook een aanrader voor in de lunchbox.
Vier stengels bleekselderij schoonmaken en eerst in de lengte en dan in kleine stukjes snijden. Ook in kleine stukjes snijden we een zoete puntpaprika en een appel. Een paar zongedroogde tomaatjes uit de olie in dunne reepjes en dan mengen we alles door elkaar met een beetje citroensap en een eetlepel mayonaise. Klaar ben je. Als je zeker weet dat deze salade dezelfde dag helemaal opgegeten gaat worden kun je er ook nog een halve komkommer in kleine blokjes doorheen doen. Wil je de salade tot de volgende dag bewaren dan is dat minder handig want er komt over het algemeen nogal wat vocht uit een komkommer. Tenzij je van die kleine Turkse komkommertjes gebruikt. Dan kan het wel.
Afgedekt in de koelkast zetten en fijn onder de parasol gaan zitten met een FuZion Shiraz 2014.