Zomerfruit met sinaasappelmascarpone

Een heerlijk zomertoetje. Je kunt het in een schaal doen zodat iedereen zelf kan opscheppen. Maar in mooie glazen opdienen is ook heel feestelijk.

Voor 4 glazen heb je nodig: 250 gram zomerfruit (aardbeien, bosbessen, frambozen, zwarte bessen etc), 150 gram mascarpone, een eetlepel suiker en het sap van 1 sinaasappel.
Meng de mascarpone met het sap van de sinaasappel en 1 eetlepel suiker. Even proeven of het zoet genoeg is naar je smaak en anders doe je er nog wat suiker bij.

Een deel van het fruit gaat onderin de glazen, mascarpone erop en de rest erbovenop. Het takje munt is ter versiering staat leuk. Wat mij betreft kun je ook gewoon een blaadje van een boom nemen want ik hou niet van munt. Een erg lekker toetje voor de zomer !

Variaties: Dikke Griekse yoghurt in plaats van mascarpone. Limoen in plaats van sinaasappel. Blokjes mango en dan in plaats van de sinaasappel twee passievruchten.

Published by

5 thoughts on “Zomerfruit met sinaasappelmascarpone

  1. ik geloof dat ik dit wel iedere dag lust (en ik ben geeneens een echt toetjesmens) en ook wel in de winter met winterfruit??

  2. Ja met winterfruit ! Ik zat al te denken om de mascarpone te vervangen door roomijs en dan op het laatst een warm fruitmengsel erop te smijten. Appels even in wat rum en suiker ofzo. šŸ˜‰
    Staat trouwens ook prachtig in gewone grote wijnglazen.

  3. Oh, wat goed. Gewoon de suiker weglaten en dan mag ik het ook. Dit is voor een weekend dat het niet meer zo warm is (sorry, ik vervuil je log, maar ik heb het ook zo warm).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *