Zomerhutspot

zomerhutspot

Twee keer gemaakt in een week tijd deze zomerhutspot. Waarom? Het was heel smakelijk en makkelijk. Dat is de eerste reden. Maar de tweede reden is dat DeMan vond dat er de eerste keer iets niet helemaal goed ging.
Dus nog een keer zonder de fout van de eerste keer. Wat was dan die fout? Dat er citroensap en citroenrasp door deze zomerhutspot gaat. Dat is echt heel lekker maar je moet dat er dus pas later doorheen doen.
De citroenrasp kan er gelijk door maar het sap niet want dan worden de aardappelen en wortelen niet gaar. Althans, dat duurt veel langer dan anders en ze blijven een beetje hard.
Logisch want dat is nu eenmaal met “zuren”. Kijk maar naar zuurkool. Kun je ook niet tegelijk met de aardappelen koken om dezelfde reden. Waren we even vergeten.

Verder is dit een vrij simpele schotel maar wat het zo zomers en toch bijzonder maakt is de citroen. Voor twee personen 400 gram aardappelen en 400 gram wortelen in plakjes.
Goed wassen (niet drogen) en in de ingevette ovenschaal. Twee uien in halve ringen erdoor scheppen met nog wat olie. De rasp van een halve citroen mag er ook al door.
In de oven op 200 graden. Na 20 minuten omscheppen en nog 20 minuten terug. Op het laatst het sap van een halve citroen erdoor scheppen.
Heerlijk bij vis. Eet je er vlees bij dan is het ook lekker om de uien niet door de schotel te doen maar apart te bakken voor over het vlees.
Een echte heerlijke frisse zomerhutspot.

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *