Zomerse salade met vis of kip

Deze salade is uitermate geschikt voor mooie zomerdagen. Lekker buiten eten. Het geheim zit in de manier waarop je deze salade presenteert. Op een grote platte schaal of ieder een eigen bord en mooi opmaken. Ik geef geen hoeveelheden want ik ga ervan uit dat jullie wel een beetje inzicht hebben in wat je doet.

Op de schaal kan van alles liggen. Gemengde zachte voorjaarssla (waterkers of spinazie kan ook), stukken zalmfilet (ja gaar natuurlijk !), nieuwe aardappeltjes die zijn gekookt en door de helft gesneden, plakjes gegrilde bacon, fijngesneden bosuitjes en kappertjes en een dressing van olijfolie, wat lichte mayonaise, azijn, verse dragon en een snufje suiker.

Deze salade is ook meer dan verrukkelijk is als je de zalm vervangt door:
– stukken gerookte of gestoomde makreel of andere gerookte vis
– tonijn uit blik of andere vis uit blik
– in mooie schuine plakken gesneden gerookte kip (heerlijk !!).
De salade is verder met van alles en nog wat op te leuken. Knapperige spekjes, uitgebakken blokjes chorizo, olijven, blokjes blauwe kaas of oude kaas en ga zo maar door.

Een lekker stuk boerenbrood, wat boter en een koel glas rosé en de zon. Verder heeft een mens niet nodig.

Published by

4 thoughts on “Zomerse salade met vis of kip

  1. Cornette, deze foto heb ik speciaal voor jou gemaakt : [url=http://home.planet.nl/~wienja/AFB/Cornette2.jpg]Hier[/url] kun je namelijk zien hoe gek ik ben van die aardappelschotel (hier met paprika) van jou! Deze foto is gemaakt in Schotland IN DE KAMPEERBUS en uiteraard moest ik het daar zonder oven doen. Nou, geen probleem hoor, ik heb alles op dezelfde manier gedaan maar dan in ’n pannetje. Het is in de oven absoluut lekkerder maar het ging wel. Ik weet dat jij de foto toch wel kunt bekijken ook al wordt het anders ‘zichtbaar’ gemaakt bij jou. We zijn vanmiddag thuisgekomen dus ik moet álles nog bij langs, ook jouw nieuwe recepten (ik ben nu al nieuwsgierig!) en logjes.
    Tot gauw.

  2. karin dankt en denkt dat dit gaat op tafel komt. Groeten uit Utrecht: geen 30 graden want een heerlijk windje.

  3. daar gaat ie weer culinetje!

    op uitdrukkelijk verzoek van onze gasten vanavond die ‘m vorig jaar om deze tijd ook aten.

    zij krijgen jouw URL mee 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *