Zomertaartje met frambozen en blauwe bessen

zomertaartje

Recept en foto van Bea.

Een simpel en lekker taartje in elkaar frutsen zonder oven. Ik hou ervan. Ik hou alleen niet van krenten en rozijnen en die zitten wel in dit taartje. Ik zal ze er voor jullie in laten zitten. Alhoewel je ook zou kunnen kiezen voor kleine stukjes chocola ofzo. Ik zeg doen!
De bodem maken we van Bastognekoeken en dat is wel een beetje jammer. Want de rest van zo’n pak moet ook op en het is erg moeilijk om van die dingen af te blijven als je ze eenmaal in huis hebt. Maar soms moet je je opofferen voor de goede zaak.

Begin met een aantal (5/7) eetlepels witte rozijnen te weken in een beetje Grand Marnier. Gooi ze daarna weg.
Voor een springvorm van 16 cm of 4 éénpersoonsvormpjes hebben we ongeveer 8 verkruimelde Bastognekoeken nodig die we mengen met 25 gram gesmolten roomboter.
Doe een bakpapiertje op de bodem van de vorm dan kun je het taartje straks zo op een schaal laten glijden.
Meng 250 gram mascarpone met een scheut advocaat. Niet teveel want het mengsel mag niet te dun worden. Rozijnen goed uitlekken en erdoor scheppen.
Bastognekoekmengsel in de vorm en met de achterkant van een lepel goed aandrukken. Mascarpone/advocaat erop.
Daarna mag het geheel afgedekt een uurtje in de koelkast.
Vlak voor het serveren versier je het taartje met mooi zomerfruit. Frambozen, grote blauwe bessen, kleine aardbeitjes, aalbessen etc.
Dat is toch een heel fijn zomertaartje of niet soms. Als je kleine taartjes maakt is het ook een heel bijzonder dessert.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *