Zondigen tot je een ons weegt van Carina Noordervliet

noordervliet

Gaan we het dit jaar anders doen? Gaat we de zaken anders aanpakken? Altijd hetzelfde rond de jaarwisseling. Allemaal goede voornemens waar vervolgens weinig van terechtkomt. Gewichtsconsulente en voedingsdeskundige Carina Noordervliet pakt het anders aan en verloor met haar ‘methode’ 18 kilo overtollig gewicht en is al 9 jaar die kilo’s kwijt. Wat Carina beschrijft is geen dieet maar een ‘methode’ en verdraaid, wat klinkt dat goed. Zij gaat uit van de methode ‘Fuck diëten, love food’ om de simpele reden dat zaken wegschrappen uit je normale manier van eten eenvoudigweg niet werkt. Geen brood, geen koolhydraten, geen suiker en noem ze allemaal maar op met hun verzinsels. Het werkt misschien wel even maar uiteindelijk moet je het een leven lang volhouden en dat wil je toch niet? Je wilt niet voor altijd voorzichtig moeten zijn met pasta, brood of chocola. Hou toch op zeg! Waarom zijn er zoveel dieetboeken? Als er één goed dieet tussen had gezeten dan had er nooit een tweede boek geschreven hoeven worden.

Nee, Carina heeft het door en legt in dit boek uit hoe het wel werkt. Het zit namelijk in je hoofd. Daar zit een knop en die moet omgezet worden. En dat kan. Dat kan ik en dat kan jij. Punt is dat die knop steeds weer terugspringt in de oude stand en om hem definitief om te zetten moet je een aantal dingen doen. Nieuwe verbindingen aanleggen in je hoofd bijvoorbeeld. Kwestie van herhalen en volhouden. Zet het uit je hoofd dat je over een maand 10 kilo bent afgevallen. Neem je tijd en zorg dat het leven vooral leuk blijft. Deze methode is voor de rest van je leven zonder dat je daar ooit nog moeite voor hoeft te doen en daar mag je best even wat tijd voor nemen. Enfin, Carina legt het allemaal uit in dit mooie boek. Het is voor het eerst dat ik een boek lees over dit onderwerp waarvan ik denk, ja, hier gaan heel veel mensen iets aan hebben.

Het boek is overduidelijk gesponsord door een aantal leveranciers van goede, gewone en eerlijke producten. Hier en daar tref je een artikel over zo’n product aan vergezeld van een prachtige foto. Vrees niet! Het zijn simpele zaken als boterbabbelaars, chips en andere heerlijkheden die je vooral niet moeten laten staan. Ze heeft ook informatie ingewonnen bij mensen die echt verstand van zaken hebben als het gaat om goed eten en deelt die inzichten. Bijvoorbeeld over brood, chocola en koffie. Er staan overheerlijke recepten in het boek waar geen spatje vet of suiker uit is weggelaten. Gewoon lekker eten en alles eten wat je wilt. En dan toch nog gewicht verliezen? Zeker wel en om die ‘methode’ in je leven in te voeren is doorzettingsvermogen en wilskracht nodig. Want laten we eerlijk zijn, je moet het wel zelf doen. Helemaal zelf doen. Maar het is wel heel erg fijn om een goede en gezonde methode aangereikt te krijgen die zodanig een gewoonte wordt dat je nooit meer hoeft te diëten. En de beslissing om die methode te gaan volgen kun je op iedere dag van het jaar nemen.

Published by

2 thoughts on “Zondigen tot je een ons weegt van Carina Noordervliet

    1. Nee Yvonne Philippa en ik denk dat dat ook niet zo handig zou zijn want er zitten hele mooie foto’s in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *