dec 012007
 

aubergine tonnato

Op de menukaart zet je natuurlijk de echte naam: La tonnata di melanzane. Dat klinkt nietwaar? De vleesloze tegenhanger van Vitello tonnato. Handig voor als er gasten komen die wel vis maar geen vlees eten. Maak eerst de saus. Kan in een blender doch de staafmixer werkt hier ook prima. Meng 100 gram tonijn uit water (goed uitgelekt) met 2 el wijnazijn (rood of wit), 4 el kappertjes, 2 el tomatenpasta of puree en 6 of 7 el dikke mayonaise. In de blender maak je er een dikke saus van. Als het te dik is kan er wat ijskoud water bij.
Saus kan, tot de gasten komen, in de koelkast. Haal hem er wel bijtijds uit. Op het laatste moment snij je dunne plakken van de aubergine en smeert ze in met olijfolie. Grillen in de grilpan of gewoon bruin bakken in de koekenpan. Netjes op een bordje, beetje tonijnsaus erover en garneren met nog wat tonijn, ansjovis en zwarte olijven.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  2 reacties aan “Aubergine tonnato”

  1. oef… dit lijkt me lekker….ik ben dol op aubergine. Maar is dit niet heel zomers?

  2. Ik heb dit vandaag gemaakt….
    Heerlijk! Het smaakte nog beter dan ik had gehoopt.
    En als reactie op yvonnep:
    Dit kan je echt het hele jaar door eten, met een kleine portie is dit een heel mooi voorgerecht in een kerstmenu.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*