jul 112005
 

Barbequetips

Zullen we, behalve de salade van vandaag, er dan ook maar wat BBQ ideetjes ingooien? Vis op de BBQ wordt vaak in aluminiumfolie verpakt en dat vind ik toch altijd wel jammer. Dan kun je het net zo goed in de oven klaarmaken. Probeer eens een stevig stuk vis zoals zeewolf, zalm of tonijn in een plak ardennerham te rollen. Insmeren met olie en je hoeft niet bang te zijn dat het uit elkaar valt. Natuurlijk kun je het op deze manier ook aan stokjes rijgen. Ook lekker op deze manier zijn blokjes courgette, kerstomaatjes en andere groente. In een plakje ham of mager spek rollen en champignons ertussen. Zalig.
Eén van mijn favoriete dingen op een BBQ is een stuk schuin afgesneden stokbrood, insmeren met olie en op de gril leggen. Als de ene kant bruin is dan omdraaien en op de bruine kant een klein puntje geitenkaas, brie of camembert leggen. Je begrijpt wat er dan gebeurt. De kaas smelt en met een gegrild tomaatje erbij is dat een delicatesse.
Kip leggen we natuurlijk alleen op de BBQ als het al gaar is. Koken dus die poten en pas daarna marineren. En we mogen af en toe best een beetje ongezond doen want tenslotte zitten we toch al aan de kruidenboter en sausjes. Dus vraag ik aan de slager of hij een onsje of twee katenspek (voor op brood) wil snijden en dan wat dikker dan normaal. Heerlijk zo’n plakje op de gril erbij en zeker samen met een dikke plak ananas ingesmeerd met honing en olie. Fruit is trouwens ook prima te grillen. Probeer eens een halve peer en uiteraard met de snijkant naar beneden.
Maar dat stokbrood met die kaas ……. mmmmm vanavond weer.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*