mrt 262012
 

Beenham

Dan zie je die foto hierboven en dan denk je natuurlijk, wat is dat voor raar iets. Het ziet er niet zo smakelijk uit maar dat komt omdat je niet weet wat het is.
Ik ga het verklappen. Het is een beenham bedekt met uitjes in honing/mosterd. Nog voor hij de oven ingeschoven wordt.

Beenham. Hoe doe je dat eigenlijk? Blijf lezen en ik vertel het je.
Veel mensen piekeren over hoeveel tijd in de oven en het hoe of wat. Je bent niet de enige. Onthou dit: voor ieder ons 10 minuten in de oven op 160 graden. Klaar!
Oké, oké, dat kan iets uitgebreider.

Beenham insmeren met olie, kruiden (tijm, rozemarijn ofzo) en peper en zout. Heel even rondom aanbraden in een koekenpan en dan in een ovenschaal leggen. Oven gaat inmiddels op 200 graden (niet piepen, doorlezen!)
In dezelfde koekenpan smoren we een heel fijngesneden uitje of twee met knoflook. Als dat zacht is, een eetlepel grove mosterd en een eetlepel fijne mosterd erbij en een eetlepel honing. Als het nodig is klein scheutje witte wijn om er een dikke saus van te maken.
Die saus gaat over de beenham. We schuiven hem in de oven en zetten dan de oven terug naar 160 graden (zie je wel?).

Ik had een beenham van 650 gram en ik heb hem een uur in de oven gelaten. Wel tussendoor een aantal malen de saus weer over de ham scheppen. Na een uur kan de oven terug op 50 graden en zet je de deur een stukje open.
Dan maak je rustig de rest van de maaltijd af en kan de boel op tafel.

Dat ziet er dan zo uit:

Beenham

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  Een reactie aan “Beenham met gesmoorde uitjes in honing/mosterd”

  1. Ooooooh Ik begon al te mailen en weet wat ik zondag doe met mijn beenhammetjes …

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*