jul 232013
 

smeerkaas

Smeerkaas is natuurlijk helemaal niet aan de orde bij gezonde oplettende eters. Bah! Smeerkaas! Zout en vet en weet ik wat allemaal. Nou ik wel hoor. Ik ben dol op smeerkaas.
Eén van de dingen die wij in ruime hoeveelheid meenemen uit Frankrijk is smeerkaas van Société Crème.
Je kunt aan de kleur van de verpakking al zien wat voor smaak deze smeerkaas heeft. En als ik je vertel waar het staat dan is het helemaal duidelijk.
In de koeling, bij de voorverpakte blauwe kazen zoals roquefort. Nou, dan weet je genoeg toch? Vijf kleine rondjes kaas in een doosje voor 1,75.

Een wit smeerkaasje met de smaak van blauwe kaas. Noem het maar een verslaving. Heerlijk op een stokbroodje met tomaat. Of op een plakje komkommer.
Stel dat je in je vakantie (of later thuis) een makkelijke pasta wilt maken. Dan is dit smeerkaasje een uitvinding.
Fruit een uitje, hamblokjes erbij, scheutje room of bouillon, twee of drie smeerkaasjes erin smelten (eerst folie eraf halen) en dan de pasta erdoor scheppen.
Klaar!
Nu krijg ik waarschijnlijk allemaal brrrrrrr en bah reacties want smeerkaas! Dat is zooooo niet culinair. En weet je wel wat er allemaal inzit?
Nee, geen idee. Maar heel erg lekker is het zeker.
Dus ben je in Frankrijk dan weet je waar je zijn moet in de supermarkt.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  3 reacties aan “Blauwe smeerkaas”

  1. Brrr en bah inderdaad. Maar manlievv zal het heerlijk vinden, dus zal de volgende keer eens goed opletten!

  2. Oh lekker en makkelijk, gelukkig kom ik er regelmatig en zal volgende keer zeker kijken en proberen.

  3. Wat een idee. Later dit jaar ga ik dit zeker oppikken in de franse supermarkt. Wel bijzonder hoor.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*