okt 212008
 

Foto Pixabay

Op het menu stond risotto met vier soorten kaas en daarbij verse geroerbakte spinazie met knoflook. Als gevolg daarvan hadden we vier soorten kaas in huis en daar moet je toch iets mee.
Dus wat doet een mens dan? Je kunt het natuurlijk zo in je smikkel stoppen (glaasje rode wijn erbij) maar dat doen we nu eens niet.
Oven op 180 graden. Neem een dunne metalen lage taartvorm (dan wordt de bodem goed gaar) en na het invetten bekleden met bladerdeeg. Rasp de harde kazen fijn tot je zo’n 300 gram hebt. Meng deze kaas met 150 ml volle melk en vier eieren.
Eventuele zachte (blauwe) kaas doe je in dotjes op de bodem en dan het kaas/melk/eimengsel erover. Zet de vorm iets onder het midden van de oven (gare bodem en niet te bruine bovenkant) en na 45 minuten kan de salade op tafel die je bij de taart eet.
Onze kazen waren: Fontina, Emmentaler, Parmezaan en op de bodem plukjes Gorgonzola.
En de geroerbakte spinazie met knoflook had ook hier heerlijk bij gesmaakt.

Je kunt deze kaastaart ook zonder bladerdeegbodem bakken. In dat geval wordt het meer een stevige kaasomelet. Hij hoeft dan maar 30 minuten in de oven. Je kunt de taart, met of zonder bladerdeegbodem, heel goed op kamertemperatuur eten. In punten snijden en ook de volgende dag, in de lunchbox, is zo’n punt heerlijk!

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  7 reacties aan “Kaastaart met vier soorten kaas”

 1. oh, lekker…. maar ik kan hier altijd maar een heel klein stukje van op. En ja, spinazie met knoflook! Laat ik maar gaan lunchen, het water loopt me in de mond. 🙂

 2. Ik krijg nu al trek hoor…..

 3. ik moet nu echt gaan slapen;-

 4. Is er misschien iemand onder jullie culinaire kanjers, die me kan vertellen
  hoe hoog de oven temperatuur moet zijn.
  Met vr groet . Lex

 5. @ Lex. Dank voor de correctie! Het staat erbij.

 6. lijkt mij echt zalig.
  Maar is hij ook eerder en te maken en dan te bewaren in de vriezer??

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*