jun 282011
 

Hoe simpeler een pastagerecht, hoe lekkerder. Dat is vaak het geval en bovendien ben je ook nog snel klaar. Voor dit pastagerecht kun je alle soorten pasta gebruiken. Voor twee personen kookte ik 175 gram penne.
Terwijl de pasta kookt fruit je twee tenen knoflook in wat olijfolie. Na een minuutje doe je er 250 gram kerstomaatjes bij die je in vieren heb gesneden. Zachtjes sudderen en omroeren. De tomaatjes vallen uit elkaar en dat mag.
Snij een bol mozzarella in kleine stukjes. De afgegoten pasta mag door de tomaatjes. Vervolgens plempen we er de mozzarella bij en dan op het laatst een zakje rucola. Driekwart van de rucola roeren we er even door tot het gaat slinken en de rest gaat er op het laatst overheen.
Heerlijk met verse parmezaan en mooi glas wijn. Mensen wat een feest!

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  5 reacties aan “Pasta met mozzarella, tomaatjes en rucola”

  1. Vanavond heb ik deze pasta klaargemaakt en ik vond het erg lekker. Volgende keer de Rucola misschien iets langer laten slinken. Het had nu iets warmer gekund. En ik heb een bakje rode pesto op tafel gezet. Dat smaakte er lekker bij. Misschien ook nog wat pijnboompitten volgende keer?

  2. @JannyAn. Op warme zomerdagen vind ik zo’n pasta op kamertemperatuur wel lekker. Maar iets warmer kan natuurlijk altijd. Met pijnboompitten ben ik geen vriendjes. 😉

  3. ipv Rucola basilicum gebruikt en een lepeltje tomatenpuree erbij gedaan erg lekker!

  4. Staat vanavond op het menu op deze eerste mooie voorjaarsdag,
    samen met een (licht gekoelde) pinot noir.
    M.b.t. die pijnboompitten; ben ook geen liefhebber hiervan maar dat heeft te maken met de metalige smaak die ze afgeven. Schijnt te liggen aan de Chinese pijnboompitten. Je moet ze blijkbaar echt uit Europa hebben.

  5. Al een paar keer gemaakt. Biologische mozarela en dito tomaatjes. Fantastisch!

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*