okt 092007
 

Pindabami

Op de recepten uit het warme Djerba moeten jullie nog even wachten. Ik wil zelf eerst het e.e.a. uitproberen.
Daarom maar weer een een frisse start gemaakt met iets simpels. Ik hou toch zo van simpel. Maar ondanks erg makkelijk moet het wel een beetje apart en heel lekker zijn.
Pindabami dus.
Voor vier personen kook je 250 gram bami. Hak 50 tot 75 gram grote zoute pinda’s grof (of doe ze in een plastic zak en rol ze tot stukjes met een deegroller). Meng 2 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels donkere soyasaus en een uitgeknepen teentje knoflook. Snij een paar bosuitjes fijn en zet 100 gram taugé klaar.
Giet de bami af en meng het met de pinda’s, de dressing, de taugé en de bosuitjes.
Geef er gegrilde varkenslapjes, kip of saté bij en pittige sperzieboontjes.

Print Friendly, PDF & Email
Leuk? Delen dan:

  4 reacties aan “Pindabami”

  1. en ik dacht nou net om morgen een satetje op te warmen met spruitjes en rijst.
    ok dit wordt dus overmorgen.
    fijn dat je terug bent

  2. Hebben jullie een fijne vakantie gehad?
    We zijn blij dat je weer terug bent want we hebben je heerlijke recepten gemist.

  3. lekker en eenvoudig, daar hou ik van.
    ik heb nog een tip voor je: een oom en tante van mijn lief hebben op internet een aantal bijzondere kookboeken geplaatst: http://home.planet.nl/~renes027/. Misschien is dat ook iets voor jou?

  4. Wat een ontzettend leuke site Hanneke.
    Er komen een aantal recensies aan van kookboeken op deze weblog. Daar heb ik een aparte categorie voor. Maar die site van je oom en tante ziet er ook erg prachtig uit.

 Geef een reactie

Je kan deze HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> gebruiken

(required)

(required)

*