Aziatische stoofschotel

aziatischestoof

Volgens mij is er nog nooit een fijne foto van een stoofschotel gemaakt. Dat lukt gewoon niet. Het ziet er altijd uit als iets uuhhhh nou ja, niet zo lekker dus. Maar dat is het wel. Dit recept komt uit het boek Agacadabra.  Aangezien ik geen Aga heb maakte ik deze stoof in een pan. Gaat natuurlijk ook prima.
Overigens wel even het bekijken waard dat Agacadabra want niet alleen heerlijke recepten in het boek maar ook van die smulfoto’s van droomkeukens. Altijd leuk.

Een wat zoetige maar toch pittige stoofschotel. Voor vier personen 500 mager stoofvlees in blokken snijden en bruin bakken in boter. Uit de pan halen en een grote ui in stukken samen met een paar tenen knoflook fruiten in dezelfde pan. Na 5 minuutjes het vlees er weer bij. Dan doen we er een eetlepel kerrie en een eetlepel sambal in. Even goed omroeren en vervolgens een klein blikje tomatenpuree toevoegen. Na weer een paar minuutjes smoren als laatste een halve deciliter ketjap manis (de zoete dus) en twee deciliter kokosmelk erdoor. Deksel op de pan en 2 tot 2,5 uur zachtjes prutten. Wel af en toe roeren en kijken of er voldoende vocht is. Ik deed er iets meer tomatenpuree en kokosmelk in maar dat is een keuze.
Heerlijk met rijst en zelf gemaakte zoetzure komkommer en ui.

Published by

One thought on “Aziatische stoofschotel

  1. stoofschotel uitgeprobeerd, super lekker, en zo makkelijk te maken. dit recept is een echt blijvertje, lekker met pandanrijst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *