Bleekselderij over? Handig in de vriezer.

Het is even stil geweest hier. Dat gaat veranderen. Ik ben helemaal niet stil maar ik merkte dat ik veel kleine recepten, tips en trucs vaak wel op facebook, twitter en instagram zet maar niet op deze blog. Dan vind ik het te klein of te onbenullig. Aan de reacties merk ik echter dat mensen de geplaatste zaken waarderen en dat er tips zijn waarvan ik denk, dat weet iedereen vast al, toch nieuw zijn voor sommigen. Dus kleine zaken en grote zaken. Ik ga ze vanaf nu allemaal plaatsen. En er komen ook heel wat recepten aan want ik heb wel het teen-en-tander opgespaard. Sorry als je iets tegenkomt dat je al eerder gezien hebt op social media. Het is niet anders. Er zullen ook voldoende nieuwe dingen zijn dus blijf alert!

Invriezen. We hadden het er al eens eerder over met betrekking tot tomatenpuree en nog wat zaken. Lees hier de blog.
Maar weet je wat ik ook invries? Bleekselderij. Je hebt vaak maar een paar stengels nodig voor een recept en vervolgens blijf je met de rest van de struik zitten.

De oplossing is invriezen. Ik snij de bleekselderij in kleine stukjes en dan hop! de diepvrieszak in. Handig is zo’n ziplockzak die je makkelijk weer kunt sluiten. De stukjes bleekselderij zijn handig om in voorraad te hebben en lekker voor stoofschotels en soepen. Zo uit de vriezer de pan in.

En die ziplockzakken? Hergebruiken. Binnenstebuiten draaien, goed afspoelen en laten drogen. Ze gaan een hele tijd mee.

KokenKoken

Published by

One thought on “Bleekselderij over? Handig in de vriezer.

  1. Fijn om weer regelmatig nieuwe post te lezen!
    Diepvrieszakjes hergebruiken… ik zou er niet aan gedacht hebben maar super idee.
    Zo onbenullig zijn de kleine tips dus niet.
    Lekker mee doorgaan .
    Groeten van Marja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *