Bloemkoolsalade uit De smaak van Sicilië

Bloemkoolsalade uit De smaak van Sicilië

De officiële naam van deze salade is Ingelegde bloemkoolsalade. Het recept komt uit het geweldige boek De smaak van Sicilië van Ursula Ferrigno. Lees hier de recensie met filmpje. Bij het maken van een salade moet je eigenlijk altijd een beetje eigenwijs zijn en niet zo heel precies het recept volgen. Een beetje meer van dit of een beetje minder van dat. Het is maar net wat je zelf het lekkerst vindt. Bij deze bloemkoolsalade is het wel heel erg belangrijk dat je hem op kamertemperatuur eet. Dus niet in de koelkast zetten.

Verdeel een klein bloemkool in roosjes en kook deze 3 minuten. Afgieten en direct met koud water afspoelen om doorgaren te voorkomen.
Vervolgens maken we in een slaschaal een dressing van een handvol gehalveerde groene olijven (zonder pit uiteraard), een eetlepel kappertjes, 2 eetlepels fijngehakte zontomaatjes op olie, 1 geroosterde paprika in kleine stukjes, wat peper en zout en een handvol fijngesneden bladpeterselie. Die geroosterde paprika haal ik uit een pot. Je kunt ook moeilijk gaan doen met roosteren boven een gasvlam en dan in een plastic zak stoppen en daarna de schil eraf peuteren. Mag je helemaal zelf weten.
Meng de bloemkoolroosjes door de dressing samen met 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels rode wijnazijn. Afdekken en minstens een uur laten marineren. Roer af en toe om.

Ook de volgende dag is deze salade nog heerlijk en hij zal het ook zeker goed doen in de lunchbox.

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *