2 geschilde aardappelen in kleine stukken, 1 kleine bloemkool in roosjes, 600 ml groentebouillon. Laat alles minstens 15 minuten koken en zet er dan de staafmixer in tot je een gladde soep hebt. Voeg er 300 ml melk aan toe en warm de soep goed door met lekker wat peper. Wil je een echt romige soep dan neem je 150 ml melk en 150 ml room. Als je soep in wilt vriezen dan is dit het moment om dat te doen. Bak nog wat plakjes bacon uit en snij die in kleine stukjes om straks de soep mee te garneren. Voor de niet-vleeseters bakken we wat gemengde paddenstoelen in een beetje olie en leggen die op de soep.
Lekker hierbij zijn sneden brood of stokbrood die ingesmeerd zijn met mosterd en daarna met wat geraspte kaas erop onder de grill gezet zijn.
Eens iets anders dan soep? Kijk dan naar de Bloemkoolroom met spekjes of paddenstoelen.
Mijn man is de ‘soepklaas’ van ons gezin, maar van dit recept ga ik ook watertanden.
Binnenkort komt dit op mijn menu!
het is nacht: ik loop door ons donkere huis.
mijn soepklaas maakte dit recept en deed het in hapklare bakjes in de vriezer..yes yes yes er is soep voor mij…nu
Zo simpel klaar te maken, maar oh oh wat lekker.
Ik kies ervoor om er nog wat Roquefort overheen te doen ipv bacon.
Smullen maar.
Ik ga het uitproberen; het lijkt me heel lekker.
Het lijkt me heel lekker; ik ga het probereb!
Afgelopen maandag heb ik jouw bloemkoolsoep gemaakt en zowel ik als mijn vriend hebben ervan genoten! Ik heb meteen een paar porties ingevroren, jammie!
Simpel te maken en heerlijk recept. Bedankt!
Ik maak deze soep sinds 2007. Omdat iemand nu het recept graag wilde en de mijne bijna onleesbaar is 🙂 zocht ik de pagina weer even op.
Zelfs mensen die absoluut niet van bloemkool houden, vinden dit erg lekker! gewoon niet vertellen wat er in zit 🙂