Courgettestoof met bonenmix van HAK

bonencourgettestoof

In de Zomerfoodbox van de Kroon op het Werk zat o.a. een potje met een nieuwe HAK bonenmix. Nu weet ik wel dat je als foodblogger vanzelfsprekend niet gaat schrijven over een gekregen potje. Neeeee zeg, daar kunnen we niet aan beginnen. Kijk, was ik nou een driesterrenkok dan ging ik wel koken met zo’n potje ergens op een workshop voor genodigden en dan is het ineens een heel ander verhaal.

Maar niets van dat al. Gewoon een Zomerfoodbox van een PR-bureau en wat doe je daar dan mee? Nou, lekker koken met van alles wat erin zit en daarover bloggen. Daar ben je foodblogger voor nietwaar? Overigens blog ik uitsluitend over de producten waarvan ik denk dat die heel lekker zijn  en de moeite waard zijn om mijn zeer gewaardeerde lezers over te informeren.

Ik ben dol op peulvruchten en ik vind de nieuwe HAK Bonenmixen (kleine potjes) een uitvinding. Net genoeg om iets lekkers mee te maken en het zijn leuke mixen. In de foodbox zat een potje met een mix van kikkererwten, mais, kidney- en bruine bonen en daarmee maakte DeMan een courgette/uien/bonenmixstoof.

Voor twee personen snij je een grote courgette in plakjes en drie uien in halve ringen. Smoor de uien in wat olie en boter met het deksel op de pan tot ze lekker zacht zijn en doe er dan de courgette bij. Deksel mag nu van de pan en nog 10 minuten smoren tot de courgette gaar is en de uien gaan kleuren. Dan kan de (afgegoten) bonenmix erin. Goed doorwarmen en klaar ben je. Wij aten dit met een hamburger die schuilging onder een dikke tomatensaus. Beide zelfgemaakt. Maar zo’n courgette/bonenmix kun je ook wat pittiger maken met sambal bijvoorbeeld. Kleine gehaktballetjes erbij en pasta of rijst. Heerlijk! Overigens zal zo’n bonenmix ook lekker zijn door de Hollandse ratatouille.

Er zijn drie verschillende bonenmixen. Meer daarover en vooral ook lekkere recepten op de website van HAK.

Binnenkort praat ik jullie even bij over het boek Herman over Bonen.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *